• Verkkokaupassa ilmainen postitus yli 50€:n tilauksille!
  • Verkkokaupassa ilmainen postitus yli 50€:n tilauksille!

Korumme eivät tarkoituksellisesti ole niinkään valtavirran mieleen. Korumme ovat uniikkeja isoja ja värikkäitä. Ne ovat muistutus mielettömille persoonille siitä, ettei upeuttaan pidä sensuroida.

Elämään tarvitaan glamouria, leikkisyyttä ja iloa!

Meidän mielestä on todellakin OK kulkea verkkareissa ja isoissa prameissa koruissa!

EI ELÄMÄ OLE NIIN VAKAVAA!

Kaikki korumme tehdään eläimiä, ihmisiä ja luontoa kunnioittaen.

Oman korumalliston synty

Moni kyseli useastikkin Faktorian alussa, että milloin alan tuottamaan omaa designia. Sanoin aina ettei sitä tule, koska haluan pitää toiminnan selkeänä enkä sotkea omaa korutuotantoa ja alihankintahommia. No toisin kävi.

Kun korona tuli, työtahti hiljeni ja omat monen vuoden kamppailut itseni kanssa alkoi hellittää. Yhtäkkiä vuosikaudet piilossa ollut luovuus alkoi pikkuhiljaa nousta esiin.

Olen aina rakastanut isoja ja näyttäviä koruja, vastakohtia ja leikkisyyttä.

Materiaalina koivuvaneri oli tullut minulle tutuksi asiakkaiden töistä ja olenkin ollut siihen ihan rakastunut ensi kosketuksesta asti. Se vaan muokkautuu niin moneen.

Oli selvää, että haluan tehdä isot korvikset, jossa on graafista muotoa ketjuihin yhdistettynä. Kun ketjut pääsee laskeutumaan vapaasti, on koruissa upea muoto ihan jo sellaisenaan.

Leopardikuvio, joka toistuu Faktorian koruissa on alunperin Crazy Granny Designisin Niina Greenin suunnittelema. Tilasin Faktorialle Niinan suunnitteleman kortin leopardikuosilla ja myöhemmin siitä lähti jalostumaan kuosi koruihin. Myös Niina kannusti tähän.

Omien korujen suunnittelu muun toiminnan jatkeeksi oli loppujen lopuksi luonteva suunta.

Faktorian tavoitteet omien korujen suhteen on pitää mallistot maltillisen kokoisina ja toteuttaa itsensä näköistä ajatonta designia.

Vanerikorut suunnitellaan siten, että hukkaa tulisi mahdollisimman vähän. Ketjuja käytetään siten, että kaikki tulee käyttöön eikä hukkaa tulisi. Korumallin suunnittelu voi lähteä liikkeelle myös näistä ketjujen hukka pätkistä.

Uusi koru lähtee hahmottumaan ihan vain jostain!

Inspiraatio tulee yleensä “tuosta noin vain”. En lähde siis miettimään uutta ns. sillä ajatuksella, että nyt suunnittelen uutta mallia. Idea tulee, jos on tullakseen ja jos sitä ei tule, sitten ei tehdä uutta mallia. Esimerkiksi ns. sesongit eivät minua inspiroi. En siis koe, että minun pitäisi suunnitella koko ajan uutta.

Koruja tulee, kun niitä tulee. Täysin siis fiiliksien, inspiraation ja luovuuden pohjalta.

Yleisesti ottaen minua inspiroi koruissa -80 luku, -80 luvun musiikkivideot, tv-sarjat ja leffat, punk, “kasarimuoti”, eläinkuosit ja vastakohdat.

Elina Balukoff

Jewellery maker and designer | Founder

IG: @elinabalukoff

Faktorian korujen jälleenmyyjät

TAMPERE

Metkunen

Miela Designroom

Super Mukava

VERKKOKAUPAT

Metkunen

Miela Designroom

Weecos