• Vain vegaanista korutuotantoa
  • Korutuotannon alihankintapalvelut
  • Postitukulut 4,90€
  • Fabulous earrings for fabulous people!
  • Vain vegaanista korutuotantoa
  • Korutuotannon alihankintapalvelut
  • Postitukulut 4,90€
  • Fabulous earrings for fabulous people!

Kaikilla on sananvapaus ja oikeus kertoa omaa tarinaansa pukeutumisen ja korujen kautta!

Faktorian omissa koruissa on nähtävissä rakkaus isoihin ja näyttäviin koruihin. Ne eivät välttämättä ole valtavirran mieleen, mutta se ei ole tarkoituskaan. Faktorian korut haluaa sanoa kaikille mielettömille persoonille, ettei upeuttaan pidä sensuroida.

Oman korumalliston synty

Moni kyseli useasti Faktorian alussa, että milloin alan tuottamaan omaa designia. Sanoin aina ettei sitä tule, koska haluan pitää toiminnan selkeänä enkä sotkea omaa korutuotantoa ja alihankintahommia. No, toisin kävi.

Kun korona tuli vuonna 2020, työtahti hiljeni ja omat vuosia kestäneet kamppailut itsensä kanssa alkoivat hellittää. Sain huomata, että piilossa ollut luovuus alkoi pikkuhiljaa nousta esiin.

Olen aina rakastanut isoja ja näyttäviä koruja, vastakohtia ja leikkisyyttä.

Materiaalina koivuvaneri oli tullut minulle tutuksi asiakkaiden töistä ja ihastuinkin siihen heti, koska se muokkautuu niin moneen. Sitä on myös helppo yhdistellä muiden materiaalien kanssa.

Oli heti selvää, että haluan tehdä isoja korviksia, joissa on graafista muotoa yhdistettynä ketjuihin. Kun ketjut pääsee laskeutumaan vapaasti, on koruissa upea muoto ihan jo sellaisenaan.

Leopardikuvio, joka toistuu Faktorian koruissa on alunperin Crazy Granny Designisin Niina Greenin suunnittelema. Tilasin Faktorialle Niinan suunnitteleman kortin leopardikuosilla ja myöhemmin siitä lähti jalostumaan kuosi koruihin. Myös Niina kannusti tähän.

Omien korujen suunnittelu muun toiminnan jatkeeksi oli loppujen lopuksi luonteva suunta.

Faktorian tavoitteet omien korujen suhteen on pitää mallistot maltillisen kokoisina ja toteuttaa itsensä näköistä ajatonta designia.

Vanerikorut suunnitellaan siten, että hukkaa tulisi mahdollisimman vähän. Ketjuja käytetään siten, että kaikki tulee käyttöön, jottei hukkaa tulisi. Korumallin suunnittelu voi lähteä liikkeelle myös näistä ketjujen hukka pätkistä.

Idea tulee, jos on tullakseen ja jos sitä ei tule, sitten ei tehdä uutta mallia.

Inspiraatio tulee yleensä "vain jostain”. En lähde siis miettimään uutta ns. sillä ajatuksella, että nyt suunnittelen uutta mallia. Idea tulee, jos on tullakseen ja jos sitä ei tule, sitten ei tehdä uutta mallia. Esimerkiksi ns. sesongit eivät minua inspiroi. En siis koe, että minun pitäisi suunnitella koko ajan uutta.

Koruja tulee, kun niitä tulee. Täysin siis fiiliksien, inspiraation ja luovuuden pohjalta.

Yleisesti ottaen minua inspiroi koruissa -80 luku, erityisesti sen ajan musiikkivideot, tv-sarjat ja leffat, punk, eläinkuosit ja vastakohdat.

Elina Balukoff

Jewellery maker and designer | Founder