• Verkkokauppa palvelee 24/7
  • Awesome you! I´ll make your jewellery
  • Verkkokaupassa toimitus 4,90€
  • Vain vegaanista korutuotantoa
  • Verkkokauppa palvelee 24/7
  • Awesome you! I´ll make your jewellery
  • Verkkokaupassa toimitus 4,90€
  • Vain vegaanista korutuotantoa

Ulkoista korutuotantosi

Tarjoamme apukädet korujen tuotantoon. Voit ulkoistaa tuotannon kokonaan, osittain tai teetättää yksittäisen tilauksen.

Autamme suunnittelussa ja kokoamme koruja erilaisin tekniikoin, liimaamme sekä rasioimme korut myyntipakkauksiin.

Ota rohkeasti yhteyttä niin mietitään yhdessä sopiva yhteistyökuvio!

Miten materiaalit hankitaan ja mitä materiaaleja käytämme?

Korujen materiaalit voidaan hyvin tilata teidän kontaktien ja yhteistyötahojen kautta. Mikäli teillä ei kuitenkaan ole olemassa materiaaleihin liittyviä yhteistyötahoja, voimme hoitaa puolestanne myös materiaalien hankinnan omien kumppaneidemme kautta.

Tärkeää on mainita tässä vaiheessa, että mikäli materiaalitilaukset tulevat kauttanne, emme työstä lainkaan eläinperäisiä osia tai materiaaleja. Katso lisää arvoistamme hieman tuolla alempana.

Näitä materiaaleja suosimme

Koivuvaneri -osat tulevat pääsääntöisesti Helsingistä Vallilan Laserilta, joskus myös Laser Cut Studiolta. Molemmilla käytössä kotimainen PEFC- & FSC-serfioidut koivuvaneri.

Ruostumaton teräs. Koukut, ketjut ja renkaat tilaamme yleensä suoraan Kiinasta tai Englannista. Riippuen materiaalien saatavuudesta. Pyrimme jättämään välistä kaikki mahdolliset välikädet. Ruostumaton teräs on valikoitunut käyttöön, koska se aiheuttaa vähemmän allergisia reaktioita. Materiaali on myös kestävää eikä tummu tai naarmuunnu helposti.

Kartonkiset korurasiat tulevat Tanskasta. Tilauksien pakkaamisessa uusiokäytetään lähes kaikkia pakkausmateriaaleja.

Vegaaniset liimat tulevat USAsta. Tässä vaikuttavana tekijänä tuotteen saatavuus ja turhien välikäsien poistaminen.

Toimimme arvojemme mukaisesti

Ei mitään eläinperäisiä materiaaleja.

Ei luuta tai nahkaa.

Ei kertakäyttökulttuurille.

Luontoa ja ihmisiä kunnioittaen.

Arvojamme ovat luotettavuus, ekologisuus ja vegaanisuus, positiivisuus sekä tasa-arvo.

Olemme luotettava yhteistyökumppani, joka kunnioittaa ympäristöä, ihmisiä ja eläimiä. Hoidamme hommat hyvällä meiningillä, tarkasti ja pilke silmäkulmassa. Kaikki yhteistyökumppanit ovat meille yhtä tärkeitä ja jokainen lenkki on tärkeä osa Faktoriaa!

Meillä rakastetaan viilata pilkkua, mutta aina pilke silmäkulmassa.

Päivä pajalla

On sumuinen aamu, kun käppäilen työhuoneelle Pispalanharjun juurelle. Tänään on tulossa kiva työpäivä kasausten parissa. Tunnen kiitollisuutta siitä, että pitkäaikainen yhteistyökumppani on taas luottanut minulle koko malliston kasauksen.

Keitän kahvin ja istahdan miettimään päivän aikataulua. Katselen ympärilleni. Pieni työhuoneeni on täynnä pahvilaatikoita.

Yhteistyökumppanin kontaktit ovat toimittaneet minulle kaikki korujen osat viimeisen viikon aikana. Nyt minun tehtäväni on kasata niistä juuri sellaiset, kun olemme sopineet sekä rasioida korut kauniisti rasioihin.

Toimituksissa ovat saapuneet korujen osat ja rasiat. Avaan ensimmäisen laatikon. Jokainen koivuvanerinen osa on erikseen pakattu suojateippeihin (niinkuin kuuluukin). Alan kuorimaan osia yksitellen. Teen samalla ensimmäisen laadun varmistuksen. Tarkistan, että laserleikkaus on onnistunut, eikä vanerissa ole palaneita kohtia. Printtaus näyttää myös onnistuneelta. Mikäli vastaani tulisi “viallinen” osa, se menisi laatikkoon “keksimme tälle käyttöä myöhemmin”.

Puolen päivän aikaan työpöydälläni on useita osia erilaisissa kasoissa. Katson pahvilaatikkoon ja totean, että tähän menee tänään koko päivä. Voisin hyvin tässä kohtaa tehdä päivästä vaihtelevamman ja alkaa esimerkiksi leikkaamaan ketjua, kokoamaan koruja ja rasioimaan niitä. Näin voisin huomenna aamulla sitten taas jatkaa suojateippien poistoa.

Otan kupin kahvia ja päätän tehdä tänään tämän yhden työvaiheen valmiiksi. Jatkan teippien poistoa kuunnellen radiosta musiikkia ja ulkoa kantautuvaa sateen ropinaa. Fiilis on hyvä, vaikka päivä hieman venähtääkin.

Olen kuudelta illalla valmis ja suljen työhuoneen oven. Mietin, että huomenna onkin sitten kasauspäivä.

Elina

Vastuullisen toimintamme myötä, olemme päässeet KIERTO 100 -listalle

Lista julkaistiin 12.8. ja sille on koottu Pirkanmaalla toimivia yrityksiä, joiden liiketoiminta pohjautuu kokonaan kiertotalouteen tai ne ovat siirtymässä askel askeleelta sitä kohti.

Listan tarkoitus on esitellä erilaisia kiertotalouteen pohjautuvia toimintatapoja ja auttaa löytämään uusia yhteistyökumppaneita.

Myös työntekijöiden on listan avulla helppo löytää yrityksiä, jotka tarjoavat heidän arvojensa mukaista työtä.

Kierotalouden liiketoimintamallit, joita Faktoria hyvödyntää ovat:

  • tuote-elinkaaren pidentäminen
  • resurssitehokkuus ja kierrätys

Yhteistyökumppaneitamme

Lista tulossa pian!