Tarina

Faktorian tarina ja arvot

Kaikki lähti liikkeelle alkuvuodesta 2018 Elinan pienestä kaksiosta, jossa työt ja muu elämä sekoittui hetkellisesti pieneksi kaaokseksi. Koruja ja pieniä osia oli pitkin asuntoa. Suurinta oli kuitenkin fiilis, että “Elämä on nyt just oman näköistä” - Elina toteaa.

Tällöin Elina päätti, että palkkaduunit ravintola-alalla saavat jäädä ja on aika keskittyä taas käsillä tekemiseen. Käsillä tekeminen auttoi unohtamaan päässä pauhaavat ajatukset ja muun maailman. Näiden tunteiden ja itsetutkiskelun myötä syntyi Faktoria. Elämä meni aivan uusiksi.

Nyt Faktorian työhuone sijaitsee Tampereen Tahmelassa, ihan Pispalanharjun juurella. Yhteistyöt ovat kasvaneet vuosien aikana asiakkaiden mukana ja liiketoiminta on laajentunut omaan korumallistoon sekä koruhuoltoon.

Kaikkea tekemistä seuraa Elinan arvomaailma ja pohjoiskarjalainen elämänasenne.

Faktorian omien korujen synnystä ja inspiroivista asioista niiden takana pääset lukemaan täältä.

Arvot

Elinehto koko Faktorian toiminnalle on se, että asiat hoidetaan aina omien arvojen mukaan, jotka ovat:

  • luotettavuus
  • ekologisuus ja vegaanisuus
  • positiivisuus
  • tasa-arvo

Faktoria noudattaa markkinoinnissa ja kaikessa kanssakäymisessä avointa ja positiivista asennetta. Valitsemme myrkyttömiä ja eläinperäisistä ainesosista vapaita materiaaleja, vältämme omien tuotteidemme liikatuotantoa ja pikamuotia, käytämme kaikki mahdolliset pakkausmateriaalit uudelleen ja huolehdimme asianmukaisesta kierrätyksestä.

Teemme yhteistyötä laaserleikkaamojen kanssa, joiden käyttämällä koivuvanerilla on PEFC – ja FSC -sertifikaatit.

KIERTO 100-lista

Vastuullisen toimintamme myötä Faktoria pääsi KIERTO 100 -listalle.

Lista julkaistiin 12.8.2021 ja sille on koottu Pirkanmaalla toimivia yrityksiä, joiden liiketoiminta pohjautuu kokonaan kiertotalouteen tai ne ovat siirtymässä askel askeleelta sitä kohti.

Listan tarkoitus on esitellä erilaisia kiertotalouteen pohjautuvia toimintatapoja ja auttaa löytämään uusia yhteistyökumppaneita.

Myös työntekijöiden on listan avulla helppo löytää yrityksiä, jotka tarjoavat heidän arvojensa mukaista työtä.

Kierotalouden liiketoimintamallit, joita Faktoria hyödyntää ovat:

  • tuote-elinkaaren pidentäminen
  • resurssitehokkuus ja kierrätys